Regulament

“GoBucharest – atelier de educație vizuală pentru adolescenți”este un program de training intensiv, care cuprinde atât o componentă teoretică, cât și una practică, fiind dedicat liceenilor din București.

GoBucharest este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil.

 1. 15 adolescenți din București selectați în urma unui concurs de fotografie vor participa la un training intensiv în urma căruia vor rezulta 15 filme de scurt-metraj documentar având ca temă descoperirea și interpretarea Bucureștiului dintr-o perspectivă artistică, personală.
 2. Filmele de scurt metraj rezultate în urma atelierului de educație vizuală vor fi proiectate în cadrul unei Gale speciale GoBucharest, ce va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie. Cele 15 scurtmetraje vor fi disponibile și pe platforma www.gobucharest.eu.
 3. Pot participa la GoBucharest adolescenți din București cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.
 4. Prima etapă a proiectului include un concurs de fotografie în urma căruia vor fi selectați cei 15 participanți.
 5. Înscrierile la concursul de fotografie au loc în perioada 15 iunie - 11 iulie.
 6. Tinerii trebuie să trimită 10 fotografii cu Bucureștiul văzut prin ochii lor. Fotografiile pot surprinde străzi, oameni, parcuri, piețe, clădiri, cartiere, blocuri.
 7. Fotografiile trebuie trimise pe adresa concurs@gobucharest.eu, alături de numele complet, vârsta și datele de contact ale solicitantului.
 8. Cei 15 tineri selectați de trainerii proiectului în urma concursului vor participa la etapa următoare a proiectului, atelierul de film. Aceștia vor parcurge toate etapele realizării unei producții cinematografice, beneficiind de expertiza unor profesioniști din lumea artistică și culturală.
 9. Atelierul de film GoBucharest va începe pe 15 august.  
 10. Trainerii proiectului sunt: directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile și Tudor Lucaciu, monteurul Roxana Szel și regizorul Vlad Petri.
 11. Structurat în mai multe etape, GoBucharest este creat cu scopul de a oferi un tip de educație non-formală în domeniul imaginii și storytelling-ului de tip documentar unui grup de 15 de adolescenți bucureșteni. De-a lungul perioadei de desfășurare a GoBucharest fiecare adolescent va lucra cu o cameră de filmare GoPro, filmând și montând propria creație vizuală sub îndrumarea trainerilor.
 12. Nu există taxă de participare la proiect.
 13. În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la atelierul GoBucharest.